IMG_9350.1Tre dagar i Stockholm på informatör/ webbredaktörs kurs gav många nya synsätt och infallsvinklar på hur jag som både fotograf och skribent skall tänka när jag ger mig ut på uppdrag 

Det var tisdag den 3/3-15 klockan 16.20 då taxin kom och hämtade upp mig på hemadressen och jag började mig resa mot Stockholm, landade med flyget cirka 19.10 och klev in i en taxi som sedan tog mig ut till hemvärnets stridsskola HvSS där jag skulle tillbringa mina kommande dagar.

Fick under Onsdag  höra att Norwegian som jag rest ner med gått ut i strejk, så man fick följa utvecklingen under dagarna och försöka hitta lösning på hemfärd om resan hem skulle bli inställd.

Från morgon till kväll satt man på kurs med både föreläsningar och även med olika uppgifter man fick av kursledarna på plats.

Jag tyckte det var en väldigt lärorik kurs där jag fått lära mig nya synsätt på hur jag både som fotograf och skribent skall tänka för att kunna förmedla mitt budskap både genom bild och text, sedan träffade jag helt fantastiska människor också som jag hoppas kunna hålla kontakten med.Vaknade kl 01.00 fredag morgon av ett sms i telefonen, det var från Norwegian där de beklagade att min resa blivit inställd, jag fick lätt panik och steg upp klädde på mig och gick ut på promenad så jag eventuellt skulle tänka klart.

Jag satt mig framför datorn och knappade in SAS för att se om jag eventuellt kunde ha en backup och köpa biljett via dom, men gav upp och tänkte till.
Bättre jag väntar några timmar och ringer de som bokat min resa..

Klockan blev ungefär 06 och jag satte mig åter vid datorn och såg att det fanns resor upp till Luleå med SAS, så jag grubblade då hur jag skulle gå till väga.
Det bar sig inte sämre än att det kommer en man från försvarsmakten och ser mig sitta och vara lite lätt förtvivlad vid ett bord, så han frågar hur det var fatt och jag förklarar mitt dilemma.
– Du skall ringa till VB på Högkvarteret och be honom ringa resebyrån så dom får boka om din resa.
Varpå han ger mig numret att ringa omgående, då var klockan inte mer än vid 06.30,
jag knappar in numret och VB svarar i andra änden, jag presenterar mig och berättar om min situation.

– Självklart skall du ta dig hem jag ringer resebyrån och de får ringa upp dig omgående.
Tackade för hjälpen och satte mig ner och inväntade samtalet, under tiden såg jag att det nu blivit dags för frukost så för att jag skulle hålla mig vaken gick jag och tog mig frukost och satte mig ner, då ringer telefonen. Resebyrån så klart, de hjälpte mig och bokade om resan hem.
Jag tackade och satte mig nu glad ner vid bordet, en sten hade lättat från mitt hjärta och jag tänkte, att det finns verkligen  vänliga och helt underbara människor som vill hjälpa en i situationer man inte själv ser någon lösning på.
Så man packade ihop och reste hem och nu sitter man här hemma på kammaren och reflekterar tillbaks över den gångna veckan.

Har lärt mig ännu en fantastisk sak, allt går att lösa med rätt verktyg.

IMG_9343.1

IMG_9426_tonemapped

IMG_9430.1

IMG_9510.1

IMG_9736.1

IMG_9680.1

IMG_9684.1

IMG_9741.1

IMG_9822.1

IMG_9839.1

IMG_9772