Året har snart kommit till enda, det går fort mot nytt år och nya utmaningar, men ingen hade väl varit beredd på de utmaningar som detta år 2020 har haft i bakfickan. Året började med planering på kommande fotograferingar, bröllops fotograferingar, Lifestyle fotograferingar, fotokurser samt resefotograferingar, det kändes så spännande att få sätta sig ner och lägga detaljerna för varje fotograferings tillfälle.

Då slog Corona -19 till och allt kändes som en dröm, händer detta verkligen? Dör det människor av en influensa? Ja det hände faktiskt och allt förändrades, restriktioner från myndigheterna gjorda att jag i alla fall tog detta på fullaste allvar. Denna det dom kallar en pandemi har gjort att alla mina planer tagit en helt annan vändning, ett mindre fotografiskt år blev resultatet av Corona -19

Fått avboka många kommande fotograferingar som skulle skett i
kyrkor, byggnader eller studion, även avbokat fotograferingar som skulle skett utomhus, detta känns så overkligt, en stor besvikelse. Jag har frågat mig själv, vem är ansvarig för detta? Vem kan man vara arg på? Verkar som jag aldrig kommer få ett svar på den frågan, så bara acceptera och försöka gå vidare.

Nu i höst har jag dock tagit några fotograferingar utomhus där jag inte behöver vara nära kunderna, där jag kan hålla avstånd så som myndigheterna sagt, jag han även vara på en av mina planerade fotoresor där samma restriktioner hölls (Norge), så ja vi lever i en tid som jag hoppas förändras till det bättre 2021, så man då kan röra sig över gränserna, jag kan fotografera där jag tänkt, boka in fotokurserna samt fotograferingar jag fått skjuta på och inte behöva vara rädd för pandemin.

Ja detta år är året som ställt världen på ända, men vi skall komma igen, starkare och friskare.

Ha nu ett så bra avslut på 2020 som det går att ha och så ses vi igen gladare och starkare 2021

/ Fotograf Elisabeth