BRA ATT VETA INNAN FOTOGRAFERINGEN

Det brukar dyka upp en hel del frågor innan fotograferingen, jag har gjort en sammanställning med de vanligaste frågorna.
Läs gärna igenom för att ni ska få ut det mesta av er.

KLÄDER
Ni ska klä er som ni trivs allra bäst. Undvik gärna starka färger som grönt och rött. Färger som gör sig bäst på bild är pastellfärger, om fotograferingen inte sker utomhus, då kan en färgklick vara vackert.

STYLING
När det gäller hår och smink, är det alltid roligt om ni kan få det fixat innan eventuellt av en professionell Makeup-artist och frisör.

VÄDER
Kolla alltid upp vädret inför den kommande fotograferingen, vid väldigt mörka moln, regn och mycket blåst bokar vi en ny tid för fotograferingen.

LEVERANS
Mellan 1-4 veckor efter fotograferingen får ni en länk för att ladda ner alla utvalda bilder. Bilder som ingår är de bilder som genomgår mitt godkännande, jag utesluter alltså bilder med blinkningar osv.

STORLEK OCH UPPLÖSNING
Alla bilder skickas i fullformat och högupplösta

ANVÄNDNING AV BILDER
Mina bilder levereras utan vattenmärkning. Publicerar ni bilderna är jag tacksam om ni anger Foto: Fotograf Elisabeth Johansson

Ni får använda bilderna hur och så ofta ni vill. Vill ni framkalla kan jag även lösa framkallningen åt er.
Ni får inte sälja bilderna vidare! Ni får heller inte delta i tävlingar med bilderna utan mitt medgivande.

ÄNDRINGAR
Vill ni ändra i något på bilderna t ex göra om dem till svartvitt, så hjälper jag er gärna.

REKVISITA
Det är alltid roligt om ni vill göra er fotografering och era bilder personliga. Kanske vill ni ha en krans i håret? Spelar någon av er ett instrument? Åker Motorcykel. Listan av personliga saker kan göras oändlig och kanske kan det vara roligt att ha med det på bilderna.
Berätta gärna i god tid innan fotograferingen vad ni skulle vilja ha med, så ska jag se om det är något jag kan fotografera.

LOCATION – PLATS FÖR FOTOGRAFERING
Jag vill gärna höra om ni har några önskemål på plats, annars har jag flera bra förslag.

VID AVBOKNING
Om du avbokar mindre än 24 timmar innan fotograferingen skall äga rum debiteras en avbokningsavgift på 450kr
Detta gäller även om kunden uteblir utan anmälan, vid bokad tid och plats på fotograferingsdagen

Vi ingår ett muntligt avtal när du bokar tid hos mig, vilket innebär att Du som kund åtager dig att komma på den bokade tiden, och jag åtager mig att inte boka in någon annan på den bokade tiden